Ποιοι Είμαστε


Η ομάδα των ανθρώπων που εργάζεται για τον νέο αγώνα, λειτουργεί αυθόρμητα και με το πάθος της δημιουργίας ενός ξεχωριστού και μοναδικού αθλητικού γεγονότος στον Όλυμπο. Κάτω από το βάρος των οδυνηρών οικονομικών εξελίξεων στην ελληνική κοινωνία,  οι πολίτες της χώρας καλούνται εκ των πραγμάτων όχι μόνο σε πρωτοφανείς θυσίες αλλά και σε αλλαγή στάσης ζωής. Σταδιακά, η μη αμειβόμενη εθελοντική προσφορά ως νοοτροπία, κατακτά όλο και περισσότερο τη λαϊκή συνείδηση, δημιουργώντας ένα νέο status στην ελληνική κοινωνία.

Άνθρωποι από την τοπική κοινωνία του Ολύμπου αλλά από την υπόλοιπη Ελλάδα, που εμπνέονται από αυτές τις αξίες, αποφάσισαν να στηρίξουν και να εργαστούν για τη δημιουργία του Olympus Mythical Trail. Προσφορά χωρίς όρους, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς όρια, είναι η βασική ιδέα σ αυτή την προσπάθεια. Ο καθένας συνεισφέρει με ανιδιοτέλεια αυτό που μπορεί και για όσο μπορεί! Το χαλαρό αυτό σχήμα που απαρτίζεται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία από αγώνες ορεινού τρεξίματος, αναλαμβάνει το βάρος της υλοποίησης του νέου γεγονότος. Η ομάδα αυτή δεν έχει διοικητικό όργανο, καθώς κοινή πεποίθηση όσων συμμετέχουν είναι ότι η αποτελεσματικότητα δεν ήταν ποτέ ευθέως ανάλογη της τυπικής δομής τέτοιων οργανισμών. Το οργανωτικό σχήμα απαρτίζει μια ομάδα φίλων και γι αυτό θα αποκαλείται «Οργανωτική Ομάδα» στο εξής, ώστε να δίνει έτσι και το ιδεολογικό της στίγμα. 

Επικεφαλής στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο Λάζαρος Ρήγος, δημιουργός και συντονιστής παρόμοιων αγώνων στο παρελθόν (Olympus Marathon, Virgin Forest Trail, Rodopi Ultra Trail, Χειμωνιάτικος Ενιπέας), ο οποίος θα έχει και την κύρια ευθύνη για την υλοποίηση του Olympus Mythical Trail, με την ιδιότητα του διευθυντή αγώνα. Νομικά, ο φορέας υλοποίησης, θα είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Adventure Zone, η οποία λειτουργεί από το 2003 με σκοπό τη διάδοση των αθλημάτων αντοχής και περιπέτειας.